Μούσι VS Εργασιακός χώρος: 3 Πραγματικότητες που πρέπει να γνωρίζετε αν ανήκετε στους άντρες με γένε

Με μούσι ή χωρίς μούσι- Αυτό είναι το ερώτημα που βασανίζει πολλούς εργαζόμενους σε μια εταιρεία. Μαζέψαμε κάποια πράγματα που καλό θα ήταν να έχετε υπόψην σας πριν αποφασίσετε να υποστηρίξετε αυτή την ‘’τριχωτή’’ απόφαση και μετέπειτα να μπορείτε να υπερασπιστείτε το μούσι σας σε αυτόν το ‘’πόλεμο’’ που έχει κυρηχθεί εναντίον του, στον χώρο της δουλειάς...

Πραγματικότητα # 1: Ένας άντρας με μούσι, και δείχνει και είναι εξυπνότερος!

Αρκετές μελέτες έχουν ήδη ασχοληθεί με το φαινόμενο της γενειάδας και κατέληξαν σε αρκετά σημαντικά αποτέλεσματα. Η ψυχολόγος Barbara Strauss δηλώνει, ότι οι γενειοφόροι άνδρες θεωρούνται πιο συμπαθητικοί και ευφυείς από τους ξυρισμένους συναδέλφους τους. Αν το σκεφτείς λίγο, είναι αλήθεια! Ακολούθως σύμφωνα με την κοινωνιολόγο Christina Wietig, ισχύει επίσης και το γεγονός οτι η τρίχα του προσώπου λειτουργεί ως σύμβολο της αρχέγονης αρρενωπότητας, της υγείας και της γονιμότητας . Με την ευκαιρεία, να πούμε οτι είναι ιδιαίτερα ελυστικός ο συνδιασμός της γενειάδας με την ‘’επίσημη’’ ένδυση του γραφείου- True fact!

Πραγματικότητα # 2: Οι γενειάδες δεν είναι φορτωμένες βακτήρια!

Σύμφωνα με παλαιότερες εκθέσεις, οι γενειάδες ήταν φορείς βακτηριδίων και αιτίες νόσων, αλλά αποδεδειγμένα δημοσιεύθηκε σε μελέτες της Journal of Hospital Infection, το αντίθετο! Και πιστέψτε μας, έχει αναλυθεί αυτό απο ανθρώπους που εργάζονται στον τομέα της υγείας. Το αποτέλεσμα: Οι γενειογόροι, έχουν λιγότερα μικρόβια από ξυρισμένους άνδρες. Αυτό οφείλεται στις μικρότερες ρωγμές στο δέρμα, οι οποίες συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ξυρίσματος και διευκολύνουν τα βακτήρια να πολλαπλασιαστούν. Όποιος διατηρεί την γενειάδα του τακτικά περιποιημένη, την φροντίζει και την σέβεται μπορεί να αφήσει αυτά τα κακόβουλα σχόλεια πίσω του και να συνεχίσει κανονικά την δουλεία του.

Πραγματικότητα # 3: Το αφεντικό μπορεί να απαγορεύσει τη γενειάδα

Πράγμα δυσάρεστο! Μάθε όμως οτι όταν πρόκειται για την εμφάνιση, τα δικαστήρια είναι συνήθως με την πλευρά των εργαζομένων, γιατι ο καθένος έχει το δικαίωμα να επιλέγει τον τρόπο που παρουσιάζει τον εαυτό του, ακόμα και στην δουλειά. Έτσι εάν το αφεντικό έρθει στο θέμα του ξυρίσματος, εξήγησε (πάντα ευγενικά!) τα πιό πάνω και το γεγονός οτι είναι μια προσωπική επιλογή lifestyle που εφαρμόστηκε εκτός δουλειάς . Προσοχή! Μπορεί να υπάρξει περίπτωση υπογραφής συμβολαίου που απαιτεί ξυρισμένο πρόσωπο γιαυτό ρίξε και μια δευτερη ματιά καλύτερα, ωστε να προσπαθήσεις να τροποποιήσεις τον συγκεκριμένο κανόνα. Εννοείται, πως σε καμία περίπτωση η λύση δεν είναι η‘’εκκαθάριση του δάσους σου’’ ε!

απαιτεί ξυρισμένο πρόσωπο γιαυτό ρίξε και μια δευτερη ματιά καλύτερα, ωστε να προσπαθήσεις να τροποποιήσεις τον συγκεκριμένο κανόνα. Εννοείται, πως σε καμία περίπτωση η λύση δεν είναι η‘’εκκαθάριση του δάσους σου’’ ε!