Οι κακές συνήθειες που πρέπει να ξεχάσεις αν θέλεις να αποκτήσεις μια πυκνή και καλοσχηματισμένη γεν


Ο δρόμος για την απόκτηση μιας πυκνής και καλοσχηματισμένης γενειάδας δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Απαιτεί χρόνο, υπομονή, επιμονή και φυσικά τη σωστή φροντίδα και περιποίηση.

SHOP HERE

Υποπίπτοντας λοιπόν στα παρακάτω λάθη καθημερινά, το μόνο που καταφέρνεις είναι να σαμποτάρεις την προσπάθειά σου, να καταστρέφεις τις τρίχες σου και να ρισκάρεις την υγεία του δέρματος που βρίσκεται κάτω από τα μούσια σου.

Δεν δίνεις σημασία στο σωστό σβήσιμο...

Το ίσως πιο συνηθισμένο λάθος, το οποίο κάνουν οι περισσότεροι όταν αφήνουν μούσια, είτε επειδή το αγνοούν, είτε επειδή απλά βαριούνται να ασχοληθούν, είναι το να μην δίνουν σημασία στο σωστό σβήσιμό τους. Δηλαδή, αφήνουν τις τρίχες τους να κάνουν ‘πάρτι’ στο λαιμό τους.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι στο λαιμό η τριχοφυΐα απαιτεί τριμάρισμα και πειθαρχία σ' ένα σχήμα U κατά μήκος του σαγονιού που να ξεκινάει κάτω από το ένα αυτί και να καταλήγει στο άλλο, δύο δάκτυλα πάνω από το μήλο του Αδάμ. Ό,τι μεσολαβεί το αφαιρείς με τη μηχανή ή το ξυράφι.

... Ούτε στη σωστή ενυδάτωση

Δεν χρειάζεται να σου εξηγήσουμε γιατί το να έχεις ένα μάτσο τρίχες στα μάγουλα και στο πιγούνι σου, άγριες σαν άχυρα, δεν είναι προς τιμήν σου και της γενειάδας σου. Φρόντισε λοιπόν κάθε φορά που λούζεσαι να το περιοποιήσε με το ειδικό Brooklyn Beard Wash, σαμπουάν γενειάδας, και στην συνέχεια να απλώνεις ένα ειδικό λάδι για μούσια σαν το εξιδεικευμένο Brooklyn Beard Oil. Έτσι, θα καταφέρεις να διατηρήσεις τις τρίχες σου υγιείς και να τις βοηθήσεις να μακρύνουν και να πυκνώσουν σε χρόνο μηδέν!

SHOP HERE

Δεν χρησιμοποιείς την κατάλληλη βούρτσα

Ο σωστός τρόπος για να ξεμπλέξεις το μούσι σου δεν είναι να το χτενίσεις με μία βούρτσα μαλλιών, που είναι σχεδιασμένη για να ξεμπερδεύει μακριές τρίχες και ως εκ τούτου θα σου δυσκολέψει τη ζωή. Εξοπλίσου με μία χτένα ή βούρτσα που ενδείκνυται για γένια όπως την Beard Brush της σειράς Brooklyn. Προσοχή! Μην το παρακάνεις με το χτένισμα γιατί οι έντονες και γρήγορες κινήσεις έχουν ως αποτέλεσμα τόσο των τραυματισμό της τρίχας, όσο και του δέρματός σου. Σταμάτα λοιπόν να μαδάς το μούσι σου και μάθε να το χτενίζεις με υπομονή.

... Αλλά και με το να αγγίζεις συνεχώς τα γένια σου

Βαρεμάρα, άγχος, θυμός, ένταση είναι οι πιο συχνοί παράγοντες που σε οδηγούν να ασχολείσαι διαρκώς με τη γενειάδα σου, να την χαϊδεύεις και να την τραβάς προς τα κάτω. Σε ακραίες περιπτώσεις να ξεριζώνεις τρίχες. Αυτή η ακατανίκητη διάθεση έχει ιατρικό όρο, τριχοτιλλομανία και αμερικάνικη έρευνα του 2013 απέδειξε ότι ένας στους δέκα γενειοφόρους στις ΗΠΑ έχουν βιώσει έστω και μια φορά στη ζωή της την σπάνια αυτή διαταραχή.

SHOP HERE
Δεν λούζεις το μούσι σου σωστά

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να λούσεις τη γενειάδα σου, όχι με το σαμπουάν των μαλλιών σου, αλλά με ένα ειδικό για μούσια όπως σου αναφέραμε πιο πάνω, ενώ αναμφισβήτητα αυτό πρέπει να είναι το δικό μας Brooklyn σαμπουάν γενειάδας. Το δεύτερο, αφού ξεπλύνεις το μούσι σου, να απλώσεις λίγη ποσότητα conditioner, να το αφήσεις να δράσει για περίπου ένα λεπτό και να ξεπλύνεις με άφθονο νερό! Good Luck guys, enjoy your beards!